S SKUPNIMI MOČMI PONOVNO ZA ŠOLSKE KLOPI

Zaradi trenutne ekonomske situacije, si veliko staršev ne more privoščiti šolskih potrebščin, zato smo v humanitarnem društvu Enostavno pomagam pripravili dobrodelni projekt »S skupnimi močmi ponovno za šolske klopi«. 85 celjskih osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin iz 10 osnovnih šol* je prejelo pakete s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

Z dobrodelnim večerom s športno modno, ki ga je društvo pripravilo 30. maja in s pomočjo donatorjev projekta, ki so Cinkarna Celje, Petrol, Vivapen, Leonardo. Aero, And by Andraž in Center Top Fit, je društvo Enostavno pomagam zbralo in kupilo več kot 3400 potrebščin, od tega 960 zvezkov in 425 svinčnikov ter vse ostale potrebne potrebščine za brezskrben začetek šolskega leta.

 

 

“Ob koncu dobrodelnega projekta smo veseli dobrega odziva meščanov in donatorjev ter tako s skupnim dobrim delom številnim družinam vsaj malo olajšali finančno stisko, ki jo čutijo ob pripravah na novo šolsko leto. Glede na razmere v državi se število socialno ogroženih družin iz dneva v dan veča ter je tako seznam pomoči potrebnih vse daljši. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, prostovoljcem in meščanom, da so podprli dobrodelni projekt in pomagali, da bodo šolarji v novem letu ustrezno opremljeni” je ob koncu projekta dodal Milan Ninić, predsednik društva.

*I. OŠ, II. OŠ, III. OŠ, IV. OŠ, OŠ Lava, OŠ Glazija, OŠ Hudinja, OŠ Frana Roša, OŠ Ljubečna, OŠ Griže

Najlepša hvala v imenu otrok in družin!

september, 2014