POMAGAJMO ALEXU

Alex:

Alex se je kot prvorojenec zdrav rodil konec novembra 2010 v Splošni bolnišnici Celje. Tretji dan je v jaslih porodnišnice Celje nehal dihati; posledično pa ima zaradi pomanjkanja kisika hude poškodbe možganov. Od tega dne se je njegovo življenje spremenilo v bolečino, obup in borbo za tiste osnovne stvari, ki se nam zdijo samoumevne. Alex ima težave z motoriko in gibanjem: ne hodi, ne sedi samostojno, ne obvlada drže glave, ne govori. Ima težave s hranjenjem in dihanjem. Ima epilepsijo, z razvojem in rastjo pa prihaja do novih težav, ki so posledica njegove osnovne diagnoze – cerebralne paralize. Sicer redno obiskuje fizioterapijo, logopeda ter delovne terapije in tako počasi, vendar vztrajno napreduje. Ker je borec in ker mamica in očka verjameta vanj.

Edini način komunikacije poteka z očmi. Za komunikacijo tako uporabljajo posebej prilagojene pripomočke kot so plakati, na katerih so narisane razne sličice. Alex z očmi nakaže na določeno sličico in na ta način staršem pove, kaj si želi. S projektom “Za Alexa” se zbirajo finančna sredstva za nakup specialnih pripomočkov, da bi lahko Alexu omogočili nadaljnje terapije pri logopedu in s tem razvoj njegove komunikacije.

 

Alexov dan

[O ALEXU]Spoznajte Alexov dan tudi vi!Vljudno vabljeni na dobrodelno romantično komedijo iLutka, ki bo v torek, 13.10.2015, ob 20. uri v Kino Metropol v Celju. Vsa sredstva od prodanih vstopnic bodo namenjena Alexu za nadaljnjo terapijo in nakup pripomočkov za razvoj njegove komunikacije. Vstopnice lahko kupite v TA Palma v centru Celja, Lilekova ulica 2. Znesek vstopnice je 10 eur.Ta večer se bomo smejali za dober namen. Alex bo vesel vaše pomoči! <3#bodihuman #enostavnopomagaj #zaAlexa #share

Objavil/a Humanitarno društvo Enostavno pomagam dne 29. september 2015