BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #3

Božičkova tovarna daril uresničila božično poslanstvo za več kot 750 otrok

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je v Planetu Tuš Celje že tretje leto zapored pripravilo Božičkovo tovarno daril, v kateri je s pomočjo obiskovalcev, ki postanejo božičkovi pomočniki, zavilo več kot 750 daril za otroke iz socialno šibkejših družin. Izjemen odziv obiskovalcev, le teh smo našteli več kot 980, nam je pričaral vzdušje prave božičkove tovarne. Letos je sodelovalo 30 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 1342 ur.

Letos je sodelovalo 36 vrtcev in osnovnih šol iz kar 31-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali več kot 750 otrok za obdaritev. Božičkova tovarna daril je obratovala od 25. novembra do 24. decembra. Skupaj so prostovoljci opravili 1342 ur. Ob koncu zbiranja daril so jih prostovoljci osebno dostavili na 366 naslovov in tako skupaj prevozili več kot 900 kilometrov.

K uresničevanju božičnega poslanstva so se pridružili posamezniki, športniki, zavodi, podjetja in glasbeniki kot so: Klemen Bunderla, RK Celje Pivovarna Laško, NK Celje, KK Celje, ŽRK Z’dežele, KMN Olimp, Judo Jaka, Jolanda Čeplak, Martina Ratej in Tina Šutej iz AD Kladivar, smučarski šampioni Boštjan Kline, Tilen Debelak, Klemen Kosi in Martin Čater, Damjan in Clemens iz Blue Elise Drift Team-a, Celjski mladinski center, Klub študentov občine Celje, Študentski klub Žalec, Policijska uprava Celje, IPA klub Celje in OPS Celje, Brainobrain Celje, SVIPI, Zavod Vozim, Plesni teater Igen, Klub Leo Mavrica, idr.

»Za nami so naporni in delovni tedni, malo smo utrujeni, a hkrati srečni, saj nam je uspelo uresničiti božično poslanstvo in tako ohraniti vero v čudeže ter v dobrega moža. Občutek, ko nas pri dostavi darila povabijo v hišo, nam podarijo malenkosti, kot so domači piškoti in čaj, ter vidimo srečo v otroških očeh, je neprecenljiv in je poplačal ves naš trud in delo. Celjani smo dokazali, da imamo veliko srce. V tem prazničnem mesecu smo pokazali, da nam ni vseeno za sočloveka v stiski in znamo stopiti skupaj. Ponosni smo na vse sodelujoče, ki so postali božičkovi pomočniki in si hkrati želimo, da bi bili tako dobrodelni skozi celo leto,« je ob koncu projekta zaključil Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

»Iskrena hvala. Tako ste osrečili najina otroka, da kar ne morem verjeti, da še obstaja takšna čarobnost in da takšno dobroto še lahko ljudje delijo v teh težkih časih. Neizmerno smo hvaležni,« se glasi ena izmed mnogih zahval družin, ki jo je prejelo društvo po dostavi darila.

 

Foto: Jernej Kogelnik