BOŽIČKOVA TOVARNA DARIL #1

Ker je december čas za razdajanje sreče, do katere imajo pravico vsi otroci, ne glede na socialni položaj, je Božičkova tovarna daril poskrbela, da najmlajši še vedno lahko verjamejo v lepši svet. Humanitarno društvo Enostavno pomagam in Planet Tuš Celje sta dobrodelni praznični projekt razširila tudi na okoliške osnovne šole, skupno pa so obdarili in polepšali praznike 271 otrokom.

271 otroških nasmehov in prav toliko daril smo prešteli ob zaključku nadvse uspešnega projekta Božičkova tovarna daril, ki je naletel na ogromen odziv. Društvo Enostavno pomagam se je praznične akcije lotil skupaj z nakupovalnim centrom Planet Tuš Celje, praznično dlan pa so poleg celjskih osnovnih šol in vrtca ponudile tudi okoliške osnovne šole Žalec, Vojnik, Griže in Petrovče ter materinski dom.

Božičkova tovarna daril je v Planetu Tuš Celje zbirala darila, namenjena otrokom iz socialno šibkih družin celjskih osnovnih šol in vrtca, s pomočjo škratov prostovoljcev pa bodo ta darila do božičnega večera prišla na prave naslove.

Projekt, ki je sporočal, da je še vedno lahko verjeti v pravljice, so podprli tudi znani Slovenci, in sicer pevki Eva Boto in Špela Grošelj, koreograf in plesalec Sebastian, skupini Modrijani, Čuki in Carpe Diem, vsestranski Klemen Bunderla, svetovni fotograf Tibor Golob, športnika Domen Dornik in Rok Marguč, Policijska uprava Celje in IPA klub Celje.

Tudi trgovina MASS je prijazno priskočila na pomoč z zimsko obutvijo za 8-člansko celjsko družino. Celjani smo znova dokazali, da imamo posluh do sočloveka, in da se v času praznikov proaktivno spomnimo na tiste, ki živijo v pomanjkanju. Z našo in vašo pomočjo spreminjamo božične praznike na lepše in dokazujemo, da je v slogi moč.

Foto: Metka Majcen