O nas

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je bilo ustanovljeno v mesecu maja 2014.

Namen in cilj društva je organiziranje in izvajanje humanitarnih, dobrodelnih in solidarnostnih projektov za pomoč bolnim, nemočnim ter invalidnim otrokom in mladini, pomoč osebam in družinam v socialnih in drugih stiskah po načelu humanosti, solidarnosti, sprejemanja drugačnosti in različnosti, zagotavljanja enakih možnosti za vse ne glede na njihove osebne okoliščine, socialne odgovornosti in pravičnosti.

Dejavnost društva je:

 • organiziranje in izvajanje humanitarnih, dobrodelnih in solidarnostnih projektov,
 • organiziranje humanitarnih kulturnih, glasbenih, športnih in družabnih dogodkov z namenom pridobivanja sredstev za izvajanje ciljev društva,
 • zbiranje donatorskih sredstev za izvajanje ciljev društva,
 • organizira in izvaja letovanja socialno in materialno ogroženih otrok,
 • organizira humanitarne projekte z namenom izboljšanja zdravstvene obravnave in terapije otrok,
 • izvaja ali sodeluje pri izvajanju humanitarne pomoči državljanom ob naravnih nesrečah ali drugih večjih nesrečah ter v ta namen organizira solidarnostne in humanitarne  akcije in skrbi za razdeljevanje pomoči,
 • organizira, izvaja ali sodeluje na področju preventivnih programov za pomoč otrokom, mladini in odraslim,
 • skrb za razvijanje humanitarne dejavnosti in miselnosti članov in občanov,
 • sodeluje z organizacijami in institucijami, ki se amatersko, strokovno ali znanstveno raziskovalno ukvarja s prostovoljnim in humanitarnim delom.

Ustanovitelj in predsednik

Ustanovitelj in predsednik društva je Milan Ninić, dolgoletni prostovoljec na socialnem področju. Leta 2011 je prejel priznanje »Naj prostovoljec leta 2011«, dve leti kasneje pa nominiranec za naziv »Naj Celjan 2013«. V letu 2017 je prejel »Bronasti grb Mestne občine Celje«  in »Priznanje Republike Slovenije za leto 2016« za izjemno prostovoljsko delo na področju socialne dejavnosti. V začetku leta 2018 se je ponovno pojavil med nominiranci za naziv »Naj Celjan 2017«.  V mesecu maja 2020 je prejel naziv »Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi za leto 2019«.

V vsem tem času je pridobil ogromno znanja in kompetenc, ki jih sedaj krepi z usposabljanji in svoje znanje deli z mladimi prostovoljci.

Prostovoljstvo

Društvo deluje po načelu prostovoljstva in upošteva etični kodeks prostovoljstva. Prav tako smo člani slovenske mreže prostovoljskih organizacij v katero je povezanih več kot 1500 organizacij.

V kolikor želite postati prostovoljec v našem društvu nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca.

  Vaše ime in priimek (obvezno)

  Vaš e-mail naslov (obvezno)

  Zadeva

  Vaše sporočilo